Медиците  определят пет продукта, които ефективно и бързо понижават кръвното

...
Медиците  определят пет продукта, които ефективно и бързо понижават кръвното
Коментари Харесай

Пет продукта, които особено ефективно снижават кръвното налягане

 Медиците  дефинират пет продукта, които дейно и бързо намаляват кръвното налягане, а също по този начин оказват помощ за подсилване и пречистване на кръвоносните съдове.

Подправки вместо сол

За да се поддържа кръвното налягане в норма, експертите предлагат да се употребява по-малко сол, като се размени с подправки и билки – мащерка, розмарин, риган и чесън. Те изгарят мазнините, а също по този начин намаляват кръвното налягане и равнището на холестерола.

Плодове

За да  обикновено кръвното налягането, постоянно би трябвало да се употребяват нар и боровинки, които са богати на антиоксиданти. Те имат свойства, които оказват помощ да прочистват кръвоносните съдове и да ги вършат по-еластични.

Ядки

За  намаляване на налягането и възстановяване на общото положение на организма, си коства да включите в ежедневната си диета несолени ядки – орехи или шам-фъстък. Доказано е, че веществата, съставляващи тези артикули, усъвършенстват работата на сърцето и прочистват съдовете.

Риба

Такива риби като сьомга или скумрия, съдържат омега-3 мастни киселини, които пазят кръвоносните съдове и намаляват високото кръвно налягане.

Чай

Като напитка специалистите предлагат да се употребява   коприва. Да, елементарната коприва, която е на всички места.

От какво си коства да се откажете

При високо кръвно налягане би трябвало да се заобикаля несъразмерната консумация на сол, храните с доста захар би трябвало да се употребяват с нараснало внимание, а пържените и пушените храни би трябвало да се заобикалят.

Също така  не трябва да се злоупотребява с хлебни произведения и рибни консерви. Трябва да се помни, че алкохолът покачва налягането, което значи, че е противопоказен за хора, страдащи от хипертония.

econet

Британски невролози дефинираха 10-те музикални произведения, които фрапантно снижават напрежението и кръвното (видео ++)

Стресът е реакцията на нашето тяло към „ враждебния външен свят “, който е добре прочут на мнозина. Ние се сблъскваме със стресови обстановки на работното място, в учебно заведение, в персоналния си…

Цялата публикация

Д-р Александър Шишонин: Защо е нездравословно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е признак, а не диагноза!

 

Това е една много неприятна обява за обичайна медицина и за задкулисието в актуалното опазване на здравето. Московският лекар Александър Шишонин знае по какъв начин да приказва за неща, за които в никакъв случай няма да…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР